Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-02@21:22:54 GMT

کاخ موزه سبز | نگین سبز مجموعه ی سعدآباد + تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۷۳۷۳۳

کاخ موزه سبز | نگین سبز مجموعه ی سعدآباد + تصاویر

به گزارش بولتن نیوز، کاخ موزه سبز یکی از زیباترین کاخ های زیبا ایران که کاخ شهوند یا کاخ موزه سبز نام دارد در ضلع شمال غربی مجموعه سعدآباد تهران واقع شده است و در سال 1307 خورشیدی محل اقامت رضا شاه پهلوی بوده است .تپه ای که این بنا روی آن ساخته شده تپه ی علیخان نام دارد که نام صاحب قبلی این کاخ قبل از تکمیلش به نام علیخان بوده و از زمین دارای سرشناس آن وقت به شمار می آمده .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا خان از زمان وزرات جنگی اش این بنا را از علیخان خریداری نموده و پس از آن به ساخت و تکمیل بنا پرداخته که تا زمان سلطنتش یعنی در حدود سال های ( 1301 تا 1307 خورشیدی ) به طول انجامیده است و در مدت این هفت سال کاخ در 2 طبقه ( زیر زمین و همکف ) توسط معماران ایرانی بنا شد . وی در طبقه همکف زندگی می کرد و به عنوان دفتر کار و محل زندگی از آن استفاده می کرد در این طبقه یک تالار غذاخوری مجلل با میز و صندلی های منقش کنده کاری شده و ظروف نفیس چینی و سرامیکی و نقره ی ایتالیا قرار داشته که برای مهمانان از آنها استفاده می شده است و از زیر زمین کاخ به عنوان انبار استفاده می کرده. در ادامه با ماهمراه باشید تا کاخ موزه سبز سعد آباد و اشیای داخل اون رو برای شما نمایش بدیم ...

بنای کاخ موزه سبز

کاخ موزه سبز سعد آباد به قصر سنگی کاخ مرمر معروف است زیرا از سنگ های کمیاب سبز معدن خمسه ی زنجان و سنگ های مرمر خراسان در نمای خارجی استفاده کرده است و همینطور سردر کاخ و ستون هایش از جنس سنگ مرمر خراسان بوده است . درب اصلی کاخ که به سمت رشته کوه های البرز است در شمال غربی بنا واقع شده است. ملات سنگ های کاخ از جنس سرب بوده و در برابر انقباض و انبساط مانع شکستن می شود و مقاوم بوده. این بنا ترکیبی از هنر و نقوش ایرانی اروپایی است . این کاخ ، قصر سنگی نام داشت که پس از مرمت به نام کاخ شهوند نام گذاری شد و در نهایت پس از انقلاب اسلامی به نام کاخ سبز تغییر نام پیدا کرد. این کاخ در دو طبقه است و مساحتی معادل 1203 مترمربع دارد و معمار آن میرزا جعفر کاشی معروف به معمار باشی است. تذهیب دیوار های کاخ شهوند اثر استاد حسین بهزاد و خاتم کاری های بنا اثر کار گروهی کارگاه استاد صنایع خاتم است. گچبری ها و آیینه کاری های زیبایی درون کاخ است که اثر هنرمندان ناشناس ایرانی است. در دفتر کار رضاشاه قالی بافته شده توسط بافنده مشهدی به نام عبدالمحمد عمواغلی به طول 70 متر پهن شده است. در این کاخ شهوند تالار آیینه ای وجود دارد که سر تاسر آن را آیینه فرا گرفته و این آیینه ها با گل هایی از گچ تزیین شده اند .میزی که در وسط تالار است کار کشور فرانسه بوده و متعلق به قرن 18 میلادی است و همین طور یک دست مبل کوبلن دوز در این تالار مربوط به دوره قاجار وجود دارد . پرده ای که پنجره ی تالار را مزین کرده پرده ای نقره فام آویزان بر چوب پرده ای منبت کاری شده است .فرشی در وسط تالار وجود دارد که نقشی مشابه نقش سقف این تالار دارد و به مدت هفت سال طی سال های ( 1301 الی 1307 خورشیدی ) توسط هنرمندان مشهدی بافته شده است و جنس این فرش زیبا از ابریشم می باشد . در سقف این تالار آیینه کاری هایی وجود دارد که با طرح قندیل که کار هنرمندان ایرانی است مزین شده است . در این کاخ موزه سعد آباد وسایل دیگری چون مجسمه ها و مبل های دوره لویی شانزدهم و میز کنسول مربوط ه دوره ناپلئون وجود دارد . تالاری در رو به روی تالار آیینه وجود دارد که اتاق خواب رضا شاه بوده و پنجره ای این اتاق را مزین می کند زیرا رو به دربند باز شده و بسیار چشم انداز زیبایی دارد .با توجه به اینکه این کاخ موزه سبز دو طبقه بوده طبقه اول آن شامل پله ورودی ، تالار آیینه ، ناهار خوری ، اتاق کار ، اتاق پذیرایی و اتاق خواب است و در طبقه پایین که زیرزمین وجود دارد شامل سالن پذیرایی ، دو اتاق خواب با سرویس و سالن ناهار خوری است .دستگیره ی درهایی که که در کاخ موزه سبز سعد آباد است از برنز و طلا بوده و همینطور دیوار ها و سقف تالار موجود در کاخ از آیینه بوده که با گل های گچی مزین شده است .خیلی از وسایل این کاخ موزه سبز سعد آباد از کشور های اروپایی خریداری شده اند از جمله می توان به چلچراغ ها ، تابلو های نقاشی ، مجسمه ها ، مبل های دوره لوئی شانزدهم و دو میز کنسول مربوط به دوره ناپلئون و همینطور ساعت ، شمعدانی ، گلدان های برنزی ، اشیاء کریستال و پیانو اشاره کرد .

آثار هنری و اشیای تاریخی در کاخ موزه سبز سعد آباد

فرش تالار آیینه کاخ موزه ی سبز:در کاخ موزه سبز سعد آباد و در تالار آیینه فرشی 120 رج ، 70 متری اثر عبدالمحمد عمواغلی است که شاهکاری عالی بوده و طرح زیبای گلدانی با دسته گل مجللی در این فرش نقش بسته است . این فرش که به دستور رضاشاه بافته شده کتیبه ای در بالای این فرش قرار گرفته و متن داخل آن به شرح زیر است :( حسب الامر مبارک بندکان اعلیحضرت همایونی رضاشاه پهلوی شاهنشاه ایران ) و تاریخ این فرش در 11 آذر 1307 است .به دلیل فرسودگی بخشی از فرش در سال 1371_1373 توسط یکی از استادان ماهر مرمت شد .


گلدان های تزئینی از سنگ مرمر

نمونه ای از زیبایی هنر دوران لویی شانزدهم در کاخ موزه سبزو یا کاخ شهوند را می توان در گلدان های تزیینی از سنگ مرمر با تزیینات برنزی مشاهده کرد . بیشتر مبلمانی که در کاخ سبز وجود دارد نشان یا امضا ندارند و هنرمند آنها معلوم نیست این مبلمان توسط فرح دیبا در زمان پهلوی دوم خریداری شده اند .


ابزار مرصع کاری شده با سنگ یشم

برای استفاده روی میز کار به دستور پهلوی اول ( رضا شاه ) در کاخ شهوند نمونه هایی از مرصع کاری روی سنگ یشم موجود است و بسیار زیبا بوده و همه را مبهوت خود می کند که شامل جای دوات ، جای کاغذ ، شمعدان ، مهر ، قلمدان ، پاکت باز کن و غیره است و با جواهراتی از جمله یاقوت قرمز ، الماس و ... مرصع کاری شده است .مرصع به معنی هر چیزی است که با جواهر تزیین شده باشد یعنی نشاندن جواهر ( سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی ) روی ظروف ، زیور آلات و اشیاء . مرصع یکی از شاخه های صنایع دستی سنگی می باشد .

فرش نفیس راور

فرشی زیبا که بافنده های آن هنرمندان راور کرمانی هستند در اتاق انتظار کاخ سبز پهن شده است و بسیار ارزشمند و زیبا می باشد مشخصات این فرش به صورت زیر می باشد :
محل بافت : راور
طول : 10.85
عرض : 6.13
مساحت : 66.51
رج شمار: 50
نقش : گل شاه عباسی
رنگ متن : لاکی
قالیچه ی دستباف استاد حکمت نژاد
هنرمند : استاد حکمت نژاد
ابعاد : 47/1 * 20/2 سانتیمتر
قالیچه اصفهان که با زمینه کرم رنگ است و دارای 4 حاشیه است و از نوع برگ خرمایی گل ریز ( دهن اژدری ) بوده ، ترنج وسط هشت ضلعی به صورت سه ترنج متداخل که سر ترنج ها حالت لوزی شکل دارد . حاشیه بیرونی این فرش به صورت فرم های دندانه دار است . جنس این قالیچه از پشم و ابریشم است که در قسمت بالای آن نام ( اصفهان حکمت نژاد ) بافته شده و رنگ های قرمز آجری ، سرمه ای ، کرم و آبی در فرش به کار رفته است .

تابلو نقاشی گلدان گل

تابلویی که نقاشی رنگ روغن روی بوم است و نام این تابلو ( گلدان گل ) می باشد یک یاز آثار مهم کاخ موزه سبز می باشد که اثر هنرمند هلندی ( آرنولد بلومر ) است .سبک اصلی این تابلو طراحی استادانه ی گل ها و ترکیب بندی خوب آنها و همین طور به تصویر کشیدن جزئیات کامل است که با دقت تمام ترسیم شده . در این تابلو ترکیبی از رنگ های قرمز و صورتی به کار رفته است و گلدانی پر از گل های چهار فصل روی یک میز را به تصویر می کشد پشت این تصویر زمینه ای خنثی نقش بسته است و از رنگ های گرم به کار برده شده است که نمادی از سبک هلندی می باشد .


نشان و مدال ذوالفقار یکی از آثار مهم دیگر که در ویترین طبقه اول کاخ شهوند قرار دارد نشان ذوالفقار ، حمایل متعلق به پهلوی اول است .این مدال عالی ترین نشان و مدال جنگی ارتش در ایران بوده و با توجه به مقررات آیین نامه به افسران درجه داران اعطاء می شده است و برای جنگ های خارجی نیز بوده .منبع: شبکه گردشگی همگردی

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۷۳۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، تالارهای بورس کالای ایران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه میزبان عرضه ۴۹۳ هزار و ۷۵۳ تن انواع کالا و محصول هستند. عرضه های تالار پتروشیمی و فرآورده های نفتی تالار پتروشیمی و فرآورده های نفتی میزبان عرضه ۱۳۱ هزار و ۳۷۴ تن مواد پلیمری و شیمیایی است. عرضه های تالار محصولات صنعتی و معدنی ۳۰ هزار تن گندله سنگ آهن، ۲۲ هزار تن آهن اسفنجی بریکت، ۱۲ هزار و ۸۶۳ تن نبشی، ۱۲ هزار و ۳۰۰ تن ورق گالوانیزه، ۸ هزار و ۴۴۰ تن شمش بلوم، ۸ هزار تن ورق سرد، ۵ هزار و ۱۰ تن مس مفتول، ۳ هزار و ۸۲۰ تن ناودانی، ۳ هزار تن ورق قلع اندود، یک هزار و ۲۸۵ تن شمش آلیاژ آلومینیوم و ۶۳۵ تن بیلت آلومینیوم در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه می شود.   ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000IzI

دیگر خبرها

  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل است
  • پروژه تالار مرکزی سنندج با پیشرفت مطلوبی در حال انجام است
  • از معلمان در سراسر استان کرمان قدردانی شد+ فیلم
  • از معلمان امین شهر، قدردانی شد
  • ۱۲ نگین درخشان صنعت گاز در دولت سیزدهم
  • نکاتی برای یافتن حلقه ازدواج مناسب از سایت زر
  • شمار دانشجویان دستگیر شده در دانشگاه‌های آمریکا به بیش از هزار نفر رسید
  • سامان احتشامی در تالار رودکی کنسرت می دهد/ پایان یک غیبت طولانی
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید بلیت موزه‌های مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران اینترنتی شد